Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Medaillons van varkenshaas in een saus van bruin bier recept
Medaillons van varkenshaas in een saus van bruin bier recept

Medaillons van varkenshaas in een saus van bruin bier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Smelt wat boter in een koekenpan en voeg er een scheut olijfolie aan toe. Snipper de uien en doe die in de pan. Bestrooi de medaillons met peper uit de molen en leg ze in de pan. In vijf minuten aan beide zijden aanbraden. Haal het vlees uit de pan en leg het 1 minuut in de vriezer. Dit stopt het garingsproces. Het vlees daarna apart zetten. Voeg het bier toe aan de saus en laat het flink inkoken. Pas na het inkoken op smaak brengen met wat zout. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Kook de aardappelen. Doe vijf minuten voordat de aardappelen gaar zijn het vlees in de pan met de saus en braad het vlees in vijf minuten gaar. Haal het vlees uit de pan en bind de saus. Neem vier voorverwarmde borden. Leg op elk bord in het midden een paar aardappelschijven. Leg daar bovenop wat veldsla en verdeel daarop de medaillons. Giet wat van de saus op het vlees en rond de aardappelen.

Serveersuggesties

Lekker met een stevig glas Côte du Rhône.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit medaillons van varkenshaas in een saus van bruin bier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven