Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lomo con stroganoff recept
Lomo con stroganoff recept

Lomo con stroganoff


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de lomo 1 uur voor bereiding uit de koelkast en laat hem op temperatuur komen. Wrijf hem kort voor bereiding in met peper en zout. Bereid ondertussen de stroganoffsaus voor. Pel de uien en snipper deze. Maak de paprika's schoon en snijd deze in smalle reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Smelt de roomboter in een grote koekenpan totdat de boter heet en bruin is. Bak hierin de lomo om en om totdat hij een knapperig korstje heeft maar van binnen nog rood is. Neem hem uit de pan en laat hem even afgedekt met aluminiumfolie rusten. Bak tegelijkertijd in een wokpan de ui en de paprika in een flinke scheut olijfolie totdat de ui glazig is. Voeg de champignons toe en bak deze op een hoog vuur mee. Voeg als de massa erg heet is de wodka en de sherry toe en flambeer het geheel. Neem de pan van het vuur en meng zoveel creme fraiche door het mengsel totdat een mooie saus ontstaat. Voeg peper en zout naar smaak toe. Is de lomo nog niet klaar, houdt dan de saus warm op een klein pitje en roer af en toe door, totdat de lomo klaar is. Leg de lomo op een snijplank, snijd hem gedeeltelijk in plakjes en serveer hem uit aan tafel. Serveer de saus apart in een sauskom. Lekker met gebakken aardappels en doperwten of tuinbonen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lomo con stroganoff recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven