Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord



Lombo do Cordeiro a Carvoeiro


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd en klap de lende open en leg hem vlak op een snijplank. Kruid het vlees met zout en zwarte peper.
Hak de lente-uitjes en de munt en fijn. Pers de knoflook uit.
Maak een mengsel van lente-ui, de knoflook, paprikapoeder, olijfolie en de balsamico en smeer de helft ervan op het vlees. Bewaar de rest.
Ontvel de paprika met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd hem op de snijmachine in lange smalle reepjes. (julienne!)
Verdeel enkele paprikareepjes over het vlees.
Rol en bind het vlees op met de vetzijde naar buiten.
Smeer de rest van het mengsel aan de buitenzijde.
Leg de rollade op een rooster in een braadblik voor het op vangen van de saus.
Verwarm, ca. 1 uur voor het uitserveren, de oven tot 160º C.
Plaats de rollade in de oven en bak het vlees in ca. 30 minuten tot een kerntemperatuur van max. 54º C.
Wikkel de rollade daarna in aluminiumfolie. Laat het tenminste 10 minuten voor het aansnijden rusten.
Portsaus:
Was en rasp een sinaasappel. Pers de sinaasappelen uit.
Hak de sjalotten fijn en fruit ze goudgeel. Blus af met de runderbouillon. Voeg de rode wijn, 2 deciliter jus d’orange en 1 eetlepel sinaasappelrasp toe. Kook de saus voor 1/3 in, zeef de saus, voeg de port en koksroom toe en dat alles laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de broccoli schoon, snijd in roosjes en kook ze beetgaar in water met wat zout.
Aardappelschijfjes- Batatas à mode do Alentejana:
Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes van 3 mm op de snijmachine,. Snijd ze daarna julienne. Niet afspoelen.
Bind de bouillon licht met aardappelzetmeel. Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven op 180º C.
Snijd de uien in zeer dunne ringen en bak ze, samen met de uitgeperste knoflook glazig. Bak ook de de spekjes licht bruin. Vet een flexmatje met rondjes in met olijfolie. Leg de aardappeljulienne, de uien, de knoflook en de spekjes in lagen in de flexmat-rondjes.
Giet daarna de bouillon (ongeveer 0,2 deciliter per portie) er op en zet het geheel ca. 1 uur in de oven. Laat de bovenkant niet te bruin worden. Dek deze eventueel af met aluminiumfolie.
Presentatie:
Verdeel het vlees in 10 plakken.
Maak er een spiegel van de portsaus op een warm middelgroot bord en leg daar het vlees in.
Leg er een roosje broccoli en een stukje aardappelgratin bij.

Allergenen Informatie

Voor dit lombo do cordeiro a carvoeiro recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven