Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Limburgse stoofpot recept
Limburgse stoofpot recept

Limburgse stoofpot


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel en snipper de uien, de knoflook en de mini-uitjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Bind de tiijm met de peterselie en het laurierblad met een katoenen draad tot een bosje. Verhit de helft van de olie en de helft van de boter op een halfhoog vuur in een ruime braadpan. Bak het spek op een halfhoog vuur 5 minuten. Voeg de gesneden ui toe en roerbak die 3 minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak alles nog 1 minuut. Neem de pan van het vuur. Verhit de rest van de olie en de boter op een hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de helft van het vlees al omscheppend bruin en het ook in de braadpan. Bak de rest van het vlees in de rest van het bakvet en schep het ook in de braadpan. Bak de de mini-uitjes met de paddestoelen 5 minuten in de rest van het bakvet lichtbruin en zet ze apart. Zet de braadpan weer op het vuur. Strooi de bloem, peper en zout over het vlees en roerbak het op een laag vuur 1 minuut. Voeg de wijn, cognac en het kruidenbosje toe en breng alles, al roerende, tegen de kook aan. Het mag niet koken, want dan wordt het vlees taai. Laat het vlees op een laag vuur in ca. 2 uur helemaal gaat stoven. Schep het bovendrijvende vet zoveel mogelijk van het gerecht. Voeg de mini-uitjes en de paddestoelen toe en laat alles nog 10 minuten op een heel laag vuur staan. Verwijder het kruidenbosje. Strooi vlak voor het serveren de peterselie erover.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit limburgse stoofpot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven