Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsschouder in de tajine in de magnetron recept
Lamsschouder in de tajine in de magnetron recept

Lamsschouder in de tajine in de magnetron


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd het vlees in niet te kleine blokjes. Maak een marinade van: fijngesneden knoflook, afgeriste tijm, zout, peper en 2 eetlepels olie. Meng het vlees door de marinade en zet een half uur weg (niet koel). Bak vervolgens het vlees bruin in de olie. Voeg de gesneden groenten toe en laat even meebakken. Blus af met de wijn en doe ook de warme bouillon erbij. Tot slot de marinade, fenegriek en kurkuma toevoegen. Schep de massa over in de tajine en leg de ontbijtkoekstukjes verdeeld over het gerecht. Laat dit alles 50 minuten in de magnetron op 450 watt gaar worden. Controleer halverwege of er nog bouillon bij moet. Eet smakelijk.

Serveersuggesties

Lekker met rode kool of sperzieboontjes en gekookte aardappeltjes of rijst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lamsschouder in de tajine in de magnetron recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven