Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout op zijn Provençaals recept
Lamsbout op zijn Provençaals recept

Lamsbout op zijn Provençaals


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 240ºC. Schil de uien en snijd ze in dunne plakjes. Haal de blaadjes van de rozemarijn. Leg de bout op zijn kop (vleeskant naar boven) in een ovenschaal. Besprenkel hem met olijfolie en strooi er wat zout en peper overheen. Zet hem 20 minuten in de oven. Draai de bout om, weer met olijfolie besproeien en er zout en peper overheen strooien. Voeg de knoflook en de ui op de bodem van de schaal toe. Bestrooi de bout met rozemarijn en tijm. Giet een glas water op de bodem van de schaal en verlaag de oventemperatuur tot 210ºC. Nog eens 25 minuten laten braden. Als de braadtijd voorbij is, de oven uitzetten en de bout nog eens 10 minuten in de oven laten staan. Serveren met een keuze aan groenten. Serveer er een rode Bourgogne bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout op zijn provençaals recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven