Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout met tomatensaus recept
Lamsbout met tomatensaus recept

Lamsbout met tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het lamsvlees met een mes acht keer in. Halveer de teentjes knoflook en steek ze in de inkepingen. Wrijf de lamsbout in met olijfolie en zout en laat het 1 5 minuten intrekken. Leg de lamsbout in een braadslee en voeg 1 deciliter olijfolie toe. Braad de lamsbout in het midden van de oven in 1,5 uur gaar en bruin. Besprenkel de bout regelmatig met de jus. Laat het vlees 10 minuten onder alu-folie rusten en snijd het daarna in plakken. Pel de uien en snijd ze fijn. Snijd de worteltjes fijn. Verhit de extra olijfolie in een koekenpan en voeg de ui met worteltjes toe en bak ze iets gaar. Voeg de tomaten met sap toe en roer het tot een glad papje. Bak het geheel op hoog vuur nog eens 5 minuten en voeg de wijn, tijm, rozemarijn, marjolein toe en pers knoflook er boven uit. Laat het geheel afgedekt 1/2 uur pruttelen tot een saus. Serveer de saus bij de lamsboutplakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsbout met tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven