Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsbout met ansjoviskorst uit de oven recept
Lamsbout met ansjoviskorst uit de oven recept

Lamsbout met ansjoviskorst uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 240 graden C. Lamsbout afdrogen en in boter bruinbakken. De bleekseldrij ontdraden en in stukken snijden. De knoflook, bleekselderij, ansjovis en kappertjes fijnmalen tot pasta (in de keukenmachine). De lamsbout in een ovenschaal leggen en de pasta eroverheen smeren. Vervolgens de olie heetmaken en heel voorzichtig over de pasta gieten (spettert). De bout moet ca. anderhalf uur in de oven, maar na een uur al nakijken of het vlees gaar is. Tevens de bouillon opwarmen en de lamsbout af en toe bedruipen in de oven. Als lamsbout gaar is in mooie plakken snijden en met pasta en jus uit ovenschaal bedruipen. Is de volgende dag nog lekkerder en is ook koud erg lekker. Je houdt een heerlijke jus over.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lamsbout met ansjoviskorst uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven