Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruidige varkensfilet met druiven recept
Kruidige varkensfilet met druiven recept

Kruidige varkensfilet met druiven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd acht mooie medaillons van de filet en omwikkel elke medaillon met een plak rookspek. Zet dit vast met een touwtje. Was de druiven en ontdoe deze van het vel. Verwijder zo veel mogelijk de zaden. Meng in een kommetje het sesamzaad met grof gemalen peper. Rol iedere medaillon door deze kruiden.
Smelt 50 gram boter in een braadpan die goed is voorverhit. Bak hierin de medaillons vier minuten aan iedere kant onder voortdurend bedruipen met de bakboter.
Haal de medaillons uit de pan, verwijder voorzichtig de touwtjes en bewaar ze warm in folie. Doe nu de druiven in de braadpan. Na doorwarmen de druiven verwijderen en apart houden.
Deglaceer de braadpan met de Noilly en kook in tot een kwart, voeg de room toe en kook in tot de helft. Voeg nu aan de saus 30 g ijskoude boter toe en klop tot de boter is opgelost en de saus enigszins gebonden.
Schep een beetje saus op ieder bord en plaats hier de medaillons op. Voeg de druiven toe en bestrooi deze met de roze peperkorrels. Dien onmiddellijk op.

Serveersuggesties

De Noilly kan worden vervangen door witte wijn of cider. Besmeer iedere medaillon met wat losgeklopt eiwit alvorens te omwikkelen met spek en het spek zal prima blijven zitten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kruidige varkensfilet met druiven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven