Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koolgehaktrolletjes in tomatensaus recept
Koolgehaktrolletjes in tomatensaus recept

Koolgehaktrolletjes in tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Doe het gehakt in een kom. Pel en snipper de ui en knoflook. Meng de ui en knoflook samen met het ei door het gehakt. Was en hak de basilicum en peterselie en voeg de helft toe aan het gehakt. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Vorm van het gehakt 6 gelijke balletjes. Haal 6 bladeren chinese kool van de stronk. Kook de koolbladeren 3 min. in kokend water met wat zout en spoel ze af met koud water. Rol het gehakt in de koolbladeren en vouw de zijkanten naar binnen, zodat de rolletjes dicht zijn. Los 1/2 blokje tuinkruidenbouillon op in 100 mililiter kokend water, voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en de rest van de basilicum en peterselie toe. Schenk de hete tomatensaus in een ovenschaal en leg de koolrolletjes erin. Laat de koolrolletjes midden in de oven in ca. 45 min. gaar worden. Lekker met zilvervliesrijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koolgehaktrolletjes in tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven