Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn met pruimen recept
Konijn met pruimen recept

Konijn met pruimen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verdeel het konijnenvlees met been in stukken. Peper en zout deze en wentel het door de bloem. Verhit de boter en bak hierin het vlees goudbruin. Snijd de spek in blokjes. Snijd de ui in blokjes en voeg deze samen met het spek bij het vlees. Voeg de takjes tijm en de laurierblaadjes toe en laat dit even mee fruiten. Blus af met de bouillon en het zoete bier en laat het op een laag vuur ca. 1,5 uur garen. Haal de tijm en de laurier uit de pan. Voeg de pruimen en de wortelreepjes toe en laat dit ca. 10 min. meegaren. Serveer het vlees met de pruimen, de saus en de wortelreepjes met kroketjes en/of aardappelpuree.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit konijn met pruimen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven