Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijn met abdijbier, olijven en tomaten recept
Konijn met abdijbier, olijven en tomaten recept

Konijn met abdijbier, olijven en tomaten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Laat de uitjes een nacht trekken in melk, om de scherpe smaak te milderen. Bereiding: 1 uur 30 min. de dag voordien. Laat de stukken konijn korsten in 2 eetlepels hete olijfolie. Kruid met tijm, peper en zout. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe, de uitjes en de in vieren gesneden tomaten. Meng goed dooreen, voeg het abdijbier toe en ook de olijven. Dek de pan af en laat ruim 1 uur stoven, terwijl u af en toe roert. Neem de laatste 10 min. het deksel van de pan, zodat de saus wat verdampt. Zet de pot koel weg tot de volgende dag. Afwerking: de dag zelf. Warm het konijn op in de saus en dien op met rijst.

Allergenen Informatie

Voor dit konijn met abdijbier, olijven en tomaten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven