Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Klassieke boerenpaté recept
Klassieke boerenpaté recept

Klassieke boerenpaté


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden: Snipper de ui, fruit omscheppend glazig in de boter en laat in een grote kom afkoelen. Snijd het varkensvlees, het rundvlees en het ontbijtspek in kleine blokjes of hak de verschillende soorten vlees afzonderlijk grof in de foodprocessor. Doe ze bij de ui in de kom. Snijd de lever fijn of pureer in de foodprocessor. Meng de lever met de tijm, de slagroom en het ei door het vleesmengsel en breng stevig op smaak met zout en peper. Maak een klein balletje van het vleesmengsel en bak het in de koekenpan om te proeven of de paté goed op smaak is. Leg de laurierblaadjes naast elkaar onder in de vorm. Bekleed de vorm met de plakken vers spek en laat ze over de rand hangen. Vul de vorm met het vleesmengsel en druk stevig aan. Vouw er het overhangende spek over. Dek de vorm af met een deksel of met een dubbel vel aluminiumfolie. Bereiden: Verwarm de oven voor op 180° C. Zet de patévorm in een passende ovenschaal of braadslee en giet er zoveel kokend water bij dat de vorm voor ca. de helft in het water staat. Zet de schaal of de braadslee op het rooster in het midden van de oven en laat de paté in ca. 80 minuten gaar worden. Neem de paté uit de oven en laat afkoelen. Stort de paté uit de vorm en zet voor gebruik minstens een nacht in de koelkast om de smaken goed te laten doortrekken.

Allergenen Informatie

Voor dit klassieke boerenpaté recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven