Klapstuk in de wijn

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng de met azijn en laurier, , , en aan de kook.
  2. Wrijf het vlees in met en leg het in het wijnmengsel.
  3. Voeg zo veel water toe dat het vlees onder staat.
  4. Laat het klapstuk in 2 uur tegen de kook aan garen.
  5. Leg de in een steelpan en voeg de extra rode met zo veel water toe dat de onder staan en laat ze 1 uur marineren.
  6. Snijd de in ringetjes.
  7. Verhit de in een koekenpan en bak de bruin.
  8. Voeg al roerend de toe en bak het even mee.
  9. Voeg het sjalotmengsel toe aan het vlees en laat het geheel nog 1/2 uur pruttelen.
  10. Kook de met marinade en voeg al roerend de toe.
  11. Laat de marinade tot stroperig inkoken.
  12. Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakken.
  13. Serveer het klapstuk met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Klapstuk in de wijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Bedankt voor het recept, ik vond het lekker, maar iets te zuur. Ik zou iets minder azijn gebruiken in het vervolg. Groeten, Anne.
Anne 25 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
233 kcal
11%932 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klapstuk in de wijn