Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfsvlees met tomaten/gembersaus recept
Kalfsvlees met tomaten/gembersaus recept

Kalfsvlees met tomaten/gembersaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kalfslappen in reepjes. Verwijder het vet en snijd dat in kleine kaantjes. Leg het vet in een koekenpan en bak dat zachtjes uit. (Voeg zonodig een eetlepel olijfolie toe.) Snijd de tomaten in parten en verwijder het zaad. Snijd de tomaten vervolgens in blokjes. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes. Snipper de knoflook. Zijn de kaantjes uitgebakken en licht bruin, schuif ze dan terzijde in de pan en bak in het hete vet de reepjes kalfsvlees snel licht bruin. Verwijder het vlees en bewaar dit in wat aluminiumfolie. Blus het vet af met de gesneden verse tomaat. Begint de tomaat uit elkaar te vallen, voeg dan de knoflook toe en de gedroogde tomaat met wat olie van de gedroogde tomaten. Even zachtjes doorstoven met de kaantjes en dan het kopje bouillon toevoegen. Op smaak brengen met twee eetlepels gembernat, een eetlepel balsamico-azijn en versgemalen peper. Voeg het kalfsvlees weer toe en stoof alles tezamen nog een minuut of acht tien door. Snijd ondertussen de lente-uitjes klein en voeg deze twee minuten voor het opdienen toe. Goed te eten met aardappelpuree en witlof.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kalfsvlees met tomaten/gembersaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven