Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfsschnitzel met gefrituurde aardappels en tomaten recept
Kalfsschnitzel met gefrituurde aardappels en tomaten recept

Kalfsschnitzel met gefrituurde aardappels en tomaten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de schnitzels naast elkaar op plastic folie. Sla ze plat met een deegroller. Verhit 1 eetlepel vloeibare boter in een koekenpan. Wacht tot deze mooi bruin is en bak het vlees om en om bruin: ca 2.5 minuten. Klop de eieren los en voeg 1/3 van het paneermeel toe. Wentel het vlees door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Druk de schnitzels stevig aan en laat een paar minuten rusten. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie om te frituren in een diepe braadpan tot 170 graden C. en frituur de aardappels in porties in 9 minuten gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm. Snijd ondertussen de tomaten en de citroen in partjes. Verhit 3 eetlepels vloeibare boter in een koekenpan. Wacht tot deze bruin is en bak de schnitzels in 2.5 minuten aan beide kanten bruin en knapperig. Schep de aardappels en de tomaten op de borden. Leg het vlees met de citroen ernaast en bestrooi met wat peper

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kalfsschnitzel met gefrituurde aardappels en tomaten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven