Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
kalfniertjes in rode wijnsaus recept
kalfniertjes in rode wijnsaus recept

kalfniertjes in rode wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel de nieren onder stromend water, verwijder vet en harde delen en snijd in niet te kleine stukken. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit daarin de sjalotten aan tot ze glazig zijn. Snijd het spek in kleine reepjes en voeg ze er samen met de niertjes en de champignons aan toe. Bestrooi met de gehakte knoflookteentjes en braad al roerend gedurende 5 min. Haal alles uit de pan en bewaar op een schotel. Doe de wijn in de braadpan en laat tot 2/3 in koken. Voeg er de room aan toe en laat dit mengsel in 3 min. dik worden. Voeg er de niertjes en de champignons aan toe, kruid met peper en indien nodig met wat zout en zet nog eens 2 min. op een niet te hoog vuur. Verdeel over de borden en dien op met aardappelkroketten of aardappelpuree.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kalfniertjes in rode wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven