Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Javaans gestoofd rundvlees (Smoor djawa) recept
Javaans gestoofd rundvlees (Smoor djawa) recept

Javaans gestoofd rundvlees (Smoor djawa)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de lombok in grote stukken en de ui in vieren. Maak de ui, knoflook en lombok fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Verhit de olie in een pan en bak hierin het uimengsel circa 3 minuten. Voeg de blokjes vlees toe en bak het vlees totdat het lichtbruin is. Voeg dan de pijpkaneel, kruidnagels, salamblaadjes, kikkoman-sojasaus of tamari, azijn, nootmuskaat en citroensap toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Roer alles goed door en temper de warmtebron. Laat het vlees nu minstens 2 uur sudderen totdat het helemaal gaar is. Voeg zonodig af en toe een scheutje water toe. Niet teveel in een keer, de saus moet wel kunnen indikken. Verwijder voor het opdienen de pijpkaneel, kruidnagels en salamblaadjes. In plaats van 5 eetlepels kikkoman-sojasaus kunt u ook 5 theelepels tamari gebruiken. Lekker met gemengde groenten met petjilsaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit javaans gestoofd rundvlees (smoor djawa) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven