Italiaanse gehaktballen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
 Bijpassend: voorgerechten & nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
 
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Meng het gehakt samen met de en de knoflook.
- Voeg het zout, en toe.
- Meng luchtig en niet te lang door. 
 Maak stevige ronde ballen gehakt van 150 gram.
- Rol deze stevig door het  en laat ze een nacht in de koelkast liggen. 
 Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de gehaktballen 15 minuten en stel hierna de oven in op 110 graden.
- Gaar de gehaktballen verder in de oven tot een kerntemperatuur van 68 graden is bereikt.
Ook lekker om te maken
- 
      
      
      Recept
         Gehaktballen met roomkaas en prei41u35m Gehaktballen met roomkaas en prei41u35m
- 
      
      
      Recept
         Cordon-bleu-gehaktballen41u15m Cordon-bleu-gehaktballen41u15m
- 
      
      
      Recept
         Gehaktballen ala Dees41u Gehaktballen ala Dees41u
- 
      
      
      Recept
         Gehaktballen met ui445m Gehaktballen met ui445m
- 
      
      
      Recept
         Gehaktballen met bospaddestoelen41u15m Gehaktballen met bospaddestoelen41u15m
- 
      
      
      Recept
         Moeders gehaktballen42u20m Moeders gehaktballen42u20m
Variaties op Italiaanse gehaktballen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
| Variatie | Aantal | Gang | 
|---|---|---|
| Andijvie stamppot met Italiaanse gehaktballen | 1 | Stamppotten | 
| Italiaanse gehaktballen | 1 | Vlees | 
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
 Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
| Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
|---|---|---|---|
| Calorieën | 46 kcal | 2% | 184 kcal | 
| Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. | 
| Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Zout | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. | 
| waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. | 
| Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. | 
| Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. | 
| Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |