Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hamburger/Cheeseburger met zelfgemaakte broodjes recept
Hamburger/Cheeseburger met zelfgemaakte broodjes recept

Hamburger/Cheeseburger met zelfgemaakte broodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


De broodjes :
Meng in een kom de bloem, suiker, gist en zout, maak in het midden een kuiltje en doe daar de water, melk, ei en de boter en kneed het geheel totdat het een zachte bal is die niet meer aan de kom kleeft.
Doe een vochtige doek over de kom en laat het deeg 90 minuten rusten/rijzen.
Bestuif je aanrecht en verdeel het deeg in 6 even grote (platte) bollen.
Leg een theedoek over de bollen op het aanrecht en laat 10 minuten liggen.
Bevochtig nu de bovenkant van de deegbollen en druk de bovenkant in de sesamzaadjes.
Leg de deegballen op een met bakpapier bekleed bakblik, dek het af met een theedoek en laat 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200℃ en zet een kommetje water op de bodem in het midden van je oven.
Bak de broodjes in 15-20 goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.

De hamburgers :
Doe het gehakt en de hamburgerkruiden in een kom een kneed het geheel goed door.
Verdeel in 6 gelijke delen en maak er mooie ronde schijven van, bij voorkeur met een hamburger pers.
Bak de hamburger op een middel laag vuur in wat arachideolie, eerst de pan met een klein laagje olie goed warm laten worden.
Dan in 10 minuten bakken en regelmatig keren ( 2min/2min/3min/3min).
De afgekoelde broodjes doormidden snijden en dan even op een grillplaat/koekenpan leggen zodat de binnenkant mooi goudbruin geroosterd is. Kan ook in de broodrooster met aluminiumfolie aan 1 kant van de broodrooster zodat de bovenkanten van de hamburgerbroodje niet roosteren.
De warme/geroosterde onderste helft van de broodjes beleggen met de kaas, daarop de burger leggen, dan wat ketchup op de burger en als laatste de plakjes augurken.

Serveersuggesties

Hamburgers kunnen ook op de barbecue gegaard worden. De hamburger kan naar smaak ook worden bekleed met sla en uienringen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hamburger/cheeseburger met zelfgemaakte broodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven