

Hamburger/Cheeseburger met zelfgemaakte broodjes
- Nederland
- Vlees
- 6 portie(s)
- 3 uur
- 3 uur en 30 minuten
- cnnbd
Ingrediënten
- VOOR DE BROODJES :
- 300 gram bloem.
- 6 gram droge gist.
- 0,5 theelepel zout.
- 0,5 eetlepel suiker.
- 90 gram halfvolle/magere melk.
- 75 gram water.
- 0,5 ei.
- 15 gram roomboter.
- sesamzaad.
- VOOR DE HAMBURGER :
- 800 gram runder(runder)gehakt.
- 1 zakje Verstegen Kruidenmix hamburger.
- 2-4 augurken.
- 4 plakjes cheddar kaas (of ander jonge smelt kaas).
- arachideolie
- ketchup
Bereidingswijze
Meng in een kom de bloem, suiker, gist en zout, maak in het midden een kuiltje en doe daar de water, melk, ei en de boter en kneed het geheel totdat het een zachte bal is die niet meer aan de kom kleeft.
Doe een vochtige doek over de kom en laat het deeg 90 minuten rusten/rijzen.
Bestuif je aanrecht en verdeel het deeg in 6 even grote (platte) bollen.
Leg een theedoek over de bollen op het aanrecht en laat 10 minuten liggen.
Bevochtig nu de bovenkant van de deegbollen en druk de bovenkant in de sesamzaadjes.
Leg de deegballen op een met bakpapier bekleed bakblik, dek het af met een theedoek en laat 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200℃ en zet een kommetje water op de bodem in het midden van je oven.
Bak de broodjes in 15-20 goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.
De hamburgers :
Doe het gehakt en de hamburgerkruiden in een kom een kneed het geheel goed door.
Verdeel in 6 gelijke delen en maak er mooie ronde schijven van, bij voorkeur met een hamburger pers.
Bak de hamburger op een middel laag vuur in wat arachideolie, eerst de pan met een klein laagje olie goed warm laten worden.
Dan in 10 minuten bakken en regelmatig keren ( 2min/2min/3min/3min).
De afgekoelde broodjes doormidden snijden en dan even op een grillplaat/koekenpan leggen zodat de binnenkant mooi goudbruin geroosterd is. Kan ook in de broodrooster met aluminiumfolie aan 1 kant van de broodrooster zodat de bovenkanten van de hamburgerbroodje niet roosteren.
De warme/geroosterde onderste helft van de broodjes beleggen met de kaas, daarop de burger leggen, dan wat ketchup op de burger en als laatste de plakjes augurken.
Serveersuggesties
Hamburgers kunnen ook op de barbecue gegaard worden.
De hamburger kan naar smaak ook worden bekleed met sla en uienringen.
Meer Recepten
- Feta-burgers4 porties
20 minuten
gap - Hamburger met een kaasjasje4 porties
40 minuten
lucyvader - Broodje hamburger met appel4 porties
30 minuten
lucyvader
Allergenen Informatie
Voor dit hamburger/cheeseburger met zelfgemaakte broodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Hamburger/cheeseburger met zelfgemaakte broodjes