Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ham geglazuurd met rode bessengelei in Madeirasaus recept
Ham geglazuurd met rode bessengelei in Madeirasaus recept

Ham geglazuurd met rode bessengelei in Madeirasaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:
Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de gerookte ham en kruidnagels erin. Pan afdekken, verlaag de temperatuur en laat 1 uur sudderen. Doe er af en toe wat heet water bij als dat nodig is.
Verwarm de oven voor tot 180 graden C.

Bereidingswijze:
Haal de ham uit het water en laat hem even uitlekken. Verwijder de zwoerd maar niet het vet. Plaats het vlees met de vette kant naar boven op het rooster in de braadslede. Maak met een scherp mes ruitvormige inkepingen in het vet. Meng 2 eetlepels rode bessengelei met de mosterd. Smeer dat over de vette kant van de ham. Zet het vlees in de voorverwarmde oven voor 1-1/2 uur of totdat het vlees gaar is. Doe ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de overgebleven gelei in een klein sauspannetje met de Madeira wijn en de citrussappen en rasp. Verwarm zachtjes al roerend voor 5 minuten. Haal de ham uit de oven en leg hem op een dienschotel. Garneer met de sinaasappel- en citroenschijfjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ham geglazuurd met rode bessengelei in madeirasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven