

Hachee met runderlappen en donker bier
- Nederland
- Vlees
- 4 personen
- 3 uur en 20 minuten
- jodiaanstoot
Ingrediënten
- 700 gram doorregen runderlappen, in blokjes
- 25 gram boter
- 2 eetlepel olie
- 4 uien, in dunne halve ringen
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 flesjes donkerbruin bier
- 1 runderbouillontablet
Bereidingswijze
Verhit de boter en olie in een grote braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Neem het vlees uit de pan en fruit de uien minimaal 5 minuten op laag vuur in het bakvet.
Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe en fruit het nog enkele minuten mee.
Leg het vlees terug in de pan en giet het bier hier langzaam bij.
Voeg de bouillontablet en een kopje water toe.
Breng het op middelhoog vuur aan de kook.
Leg na een paar minuten een deksel op de pan en laat het op laag vuur ca. 3 uur stoven.
Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.
Meer Recepten
- Escalope de boeuf à la Flamande4 porties
3 uur
rick_de_bruine - Vlaams stoofpotje4 porties
3 uur en 15 minuten
hanstaal - Vleesballetjes in pittige mosterdsaus4 porties
2 uur en 15 minuten
corriekok
Allergenen Informatie
Voor dit hachee met runderlappen en donker bier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Hachee met runderlappen en donker bier