Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groot procureurstuk uit de oven recept
Groot procureurstuk uit de oven recept

Groot procureurstuk uit de oven


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Besmeer het grote stuk vlees met olijfolie en kruid het met peper, zout en of karbonadekruiden.
Plaats het in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius (hetelucht, anders 220 graden celsius) en steek er een vleesthermometer in.
Laat het vlees gedurende 2 uur braden. Keer het na 1 uur om.
Maak een honing mosterdmengsel naar smaak en besmeer het stuk vlees daar mee na de eerste 2 uur. Laat het nog een half uur doorbraden op 160 graden celsius. Keer daarna het stuk vlees om en besmeer het wederom met de honing-mosterdsaus. Zet de oven op 200 graden celsius en laat het stuk vlees doorbraden tot de thermometer 85 graden celsius aangeeft.
Neem het stuk vlees uit de oven, bedek het met alluminiumfolie en laat het nog 15 minuten rusten. Daarna serveren in plakken. Aansnijden aan tafel doet het ook altijd leuk.

Serveersuggesties

Lekker met gekookte of gebakken aardappels, witlof met ham en kaas en een salade met tomaat, komkommer, witte kaas en zongedroogde tomaatjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit groot procureurstuk uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Groot procureurstuk uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

 • Is een kerntemperatuur niet wat aan de hoge kant? Varkens vlees word bijna altijd tot een kerntemperatuur van 62C tot 70C bereid. Bij 70C is het vlees al aan de gare en droge kant vind ik.
  Jaccor gaf dit recept op 26 mei 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven