Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Griekse balletjes met saus recept
Griekse balletjes met saus recept

Griekse balletjes met saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Mix het gehakt met de knoflook, de fijngesneden peterselie, peper en zout. Maak er kleine gehaktballetjes van, de doorsnede is ongeveer een 2 euromunt. Bak de ballen in een flinke scheut olijfolie bruin, tot ze bijna zwart zijn. Haal de ballen uit de pan, laat de olie en het bakvet achter. Voeg evt nog wat olijfolie toe (de bodem moet echt flink bedekt zijn) en doe de tomatenpuree in de pan. Dit moet je ontzuren, dat doe je door het een tijd te bakken. Voeg ondertussen de suiker, het zout en de kaneel toe. Flink roeren en let op: het spettert!!! Als je denkt dat het gaat aanbranden, laat je het nog even op het vuur staan (al met al ben je zo'n 4 minuten de tomatenpuree aan het bakken) en dan voeg je per blikje tomatenpuree 2 blikjes water toe. Dit nog goed door laten warmen en dan de ballen weer toevoegen. Heerlijk met een salade (Grieks uiteraard) en stokbrood om lekker in de saus te dopen!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit griekse balletjes met saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven