Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Goulash recept
Goulash recept

Goulash


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in grove stukken. Snijd de uien grof. Snijd de paprika in blokjes van ca. 2 cm. Verwijder het velletje van de knoflook en snijd 2 teentjes in plakjes, de rest van de knoflook gaat er later met de knoflookpers door. Tomaten ontvellen en in partjes snijden (ontvellen even inkruisen van de tomaten en opkoken in heet water) Bak het spek uit. Neem het gebakken spek uit de pan. In het vet wat uit de spek is gekomen wordt het gerecht gemaakt (te weinig vet voeg margarine of olie toe) Kruid het vlees met peper en zout. Nu het vlees flink aanbraden. Neem het vlees uit de pan. Bak de uien in hetzelfde vet goudbruin. Voeg de knoflookplakjes toe (bak deze kort mee). Doe het vlees en de gebakken spek terug in de pan. Zet het vuur nu laag en voeg de peperkorrels toe. Vervolgens de goulashkruiden, paprikapoeder en de majoraan en laat deze kruiden ca 1 minuut meebakken. Vervolgens de ontvelde en in blokjes gesneden tomaten toevoegen. Voeg nu de paprikablokjes toe. Afblussen met ca. 1 kopje gele azijn en 1 kopje water. (doseer matig, is gauw teveel aan vocht) De goulash mag in het begin nog niet helemaal onder het vocht staan want er komt nog genoeg vocht uit de paprika en de tomaten. Proeven. Het sap moet licht zurig aanvoelen in de keel, een soort uch-effect. Naar smaak maggiblokjes toevoegen, eventueel wat suiker, (maar wees hier voorzichtig mee het is ook gauw te zoet). Dan nog eventueel wat zout en peper. Proeven is het grote geheim van dit recept. Het geheel op een laag vuur laten pruttelen ca. 5 tot 6 uur Tussendoor ook nog maar eens proeven of de juiste smaak nog aanwezig is. Dit gerecht is het lekkerst als je het een dag van tevoren bereidt dan zijn de kruiden er goed ingetrokken. Voordeel hiervan dat je ook het vet eraf kan scheppen. Tot slot binden met maizena of aardappelmeelpapje, net wat je gewend ben. Serveren met witte rijst. Eet smakelijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit goulash recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven