Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus recept
Gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus recept

Gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Pers de sinaasappel en citroen uit. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de varkenshaasjes tussen lagen folie en maak ze met de deegroller iets platter. Leg de abrikozen en pruimen in het midden van een varkenshaas en bestrooi het met zout en de helft van de kruiden. Leg de tweede varkenshaas op de vruchten. Bind de varkenshaasjes aan elkaar met touw. Leg het vlees in een ingevette ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in 20 minuten bruin en gaar. Keer het vlees en bak het in 25 minuten gaar. Leg het vlees op een bord en houd het warm onder alu-folie. Schenk 4 eetlepels van het braadvocht in een steelpan en breng het aan de kook. Voeg de bloem toe en laat het al roerend 2 minuten koken. Voeg het sinaasappelsap met citroensap, cider, honing en de rest van de kruiden al roerend toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus iets dikker worden. Snijd het vlees in plakken en serveer het met de sinaasappelsaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven