Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde rosbief met mosterdsaus en aardappelwafeltjes recept
Gevulde rosbief met mosterdsaus en aardappelwafeltjes recept

Gevulde rosbief met mosterdsaus en aardappelwafeltjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 220 graden C. Verhit 25 gram boter en bak hierin de sjalotjes lazig. Meng er van de warmtebron af mierikswortel, tuinkruiden, zout en peper door. Snijd de rosbief in het midden in maar niet helemaal door. Klap het vlees open en bestrijk de binnenkant met het kruidenmengsel. Klap het weer dicht en bind het op met keukengaren. Verhit de rest van de boter en bak de rosbief in circa 5 minuten rondom buin. Zet de braadslee in de oven en schakel na 10 minuten terug naar 180 graden C. Braad het vlees daarna nog 2 5 minuten. Strooi er zout en peper over en laat het onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Maak ondertussen de aardappelwafeltjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de aardappelplakjes met de olijfolie en knoflook. Leg ze naast elkaar op het bakpapier en zet ze circa 2 5 minuten (of todat ze krokant zijn) bij het vlees in de oven. Bestrooi ze daarna met zeezout. Fruit voor de mosterdsaus de sjalotjes in de boter. Voeg dijonmosterd en cognac toe, laat even sudderen en giet er de bouillon of fond bij. Kook dit in tot de helft. Voeg de creme fraiche en grove mosterd toe. Klop goed en verwarm zonder te koken. Snijd de rosbief in dunne plakken. Serveer deze met de mosterdsaus en de aardappelwafeltjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde rosbief met mosterdsaus en aardappelwafeltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven