Gevulde rollade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven alvast aan op 175 graden C.
  2. Begin met de vulling!
  3. Snijd de in kleine stukjes en doe ze samen met het gehakte bij het gehakt en bak tot ze net gaar zijn.
  4. Maak het brood heel klein en vermeng het met de kruiden, het , en met de staafmixer.
  5. Kneed deze massa en het champignonmengsel goed door het gehakt.
  6. Bestrijk de lenderollade in het midden met de vossenbessen en leg er de vulling op.
  7. Rol de rollade op bestrijk met olie en kruid met een beetje , bindt ze nu op met touwtjes.
  8. Verhit nu de olie en de in een braadpan.
  9. Braad de rollade rondom aan totdat ze mooi bruin is.
  10. Niet te hard!
  11. Leg de rollade in een braadslede, zet in de oven en laat 30 minuten braden in de oven.
  12. De rollade is klaar als kerntemperatuur moet 55 graden C is.
  13. De rollade in een schaal afgedekt laten rusten.
  14. Voor de jus:
  15. Doe nu het bier bij het aanbaksel in braadslede en roer dit goed los.
  16. Doe dit alles bij de vleesfond in een steelpan.
  17. Laat tot de helft inkoken.
  18. Roer de erdoor, laat nog even doorkoken en maak op smaak af met en .
  19. Als de saus nog te dun is maar wel goed op smaak dan kun je een beetje binden met een papje van maïzena.
25
25
25

Variaties op Gevulde rollade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde rollade
VariatieAantalGang
Gevulde rollade met parmaham en asperges1Vlees
Gevulde rollade met pistache1Vlees
Gevulde rollade met biersausje1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en wit brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gevulde rollade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Let op: lees voor cranberry, cranberrycompote.
Daan 24 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
481 kcal
24%1924 kcal
Vetten
53 g.
76%212 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde rollade