Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Gevulde aubergine recept
Gevulde aubergine recept

Gevulde aubergine


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de stelen incl aanzet van de aubergines. Haal in de lengte om de paar cm. een reep van de schil totdat de aubergines er gestreept uitzien. Strooi er flink wat zout over en zet ze een half uur weg. Knijp er dan wat vocht uit, spoel ze af en dep ze droog. Verhit een laagje van 1 cm olie in een grote koekenpan en bak ze op halfhoog vuur aan alle kanten ca. 5 minuten. Haal de aubergines uit de pan en maak in iedere aubergine voorzichtig een inkeping. (Zorg dat de zijkanten heel blijven). Haal er met een theelepel zoveel mogelijk zaad uit. De vulling: Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomaten, peterselie, paprikapoeder, komijn en zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Vul dan de uitsparingen in de aubergines met dit mengsel. Leg op iedere aubergine een schijfje tomaat en leg ze in een grote pan. Meng de tomatenpuree met 200 mililiter heet water en giet dit vanaf de zijkanten in de pan. Laat het geheel met het deksel op de pan ca. 20 minuten sudderen. Serveren met rijst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gevulde aubergine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven