Gestoomd lamsvlees op Chinese wijze

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Stoompan
  • Wok
  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Snijd het lamsvlees in reepjes.
  2. Doe het vlees in een braadpan.
  3. Voeg water toe totdat het vlees geheel onder staat.
  4. Breng het aan de kook en laat het 5 min.
  5. doorkoken.
  6. Het vlees afgieten en het kooknat bewaren.
  7. De reepjes lamsvlees in een vuurvaste kom doen en met en bestrooien.
  8. De fijn snijden en over het vlees verdelen.
  9. De knoflook pellen en klein snijden.
  10. De olie in een wok verhitten en de knoflook hierin bruin bakken.
  11. De knoflook eruit scheppen en weggooien.
  12. Schil de en snijd hem in hele kleine stukjes.
  13. Borstel de schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  14. Meng 10 centiliter kooknat met de maïzena, de , de vetsin, de , de en de gember.
  15. Het maïzenamengsel en de bij de olie in de wok doen, doorroeren en aan de kook brengen. 2 min.
  16. laten koken en over het lamsvlees gieten.
  17. De kom afdekken met een stuk aluminiumfolie en dit rond de rand vastbinden.
  18. De kom in een stoompan zetten en de inhoud 2 uur boven kokend water stomen.
  19. Wat over het gerecht sprenkelen.
  20. Serveren met bami en Chinese salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
70 kcal
3%420 kcal
Vetten
3 g.
4%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%18 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gestoomd lamsvlees op Chinese wijze