Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Geroosterde varkenshaas in sojasaus recept
Geroosterde varkenshaas in sojasaus recept

Geroosterde varkenshaas in sojasaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Marinade bereiden. Vlees droog deppen en in de marinade leggen. De marinade goed over het vlees verdelen en schaal afdekken met huishoudfolie. Ongeveer 1 uur in koelkast laten inwerken. Oven op 190°C voorverwarmen. Vlees op rooster, met lekbak, in verwarmde oven plaatsen. In de oven 30 minuten laten bakken. Regelmatig insmeren met de marinade. Haal het vlees uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie nog 7.5 minuten rusten alvorens aan te snijden (zodat uitgetreden vleessappen terug in het weefsel kunnen vloeien, waardoor het vlees malser wordt).

Serveersuggesties

In het originele recept staat niet dat de suiker en wijnazijn aan de marinade wordt toegevoegd, maar ik vind dat wel aan te raden. In het recept staat dat je deze twee ingrediënten op het laatst over het vlees 'moet' strijken en dan 5 minuten laten intrekken alvorens serveren. Maar dan is de zoete smaak daarna niet echt aanwezig.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit geroosterde varkenshaas in sojasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Geroosterde varkenshaas in sojasaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Ziet er goed uit dit recept. Ga het maken oop de bbq
  Yolanda gaf dit recept op 6 augustus 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven