Gepocheerde runderfilet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Wrijf de runderhaas in met en laat 1 uur intrekken.
  2. Snijd de ui en de wortel in zeer schuine plakken.
  3. Snijd de en de aardappels in middelgrote blokken.
  4. Snijd de champignons en tomaten in vieren.
  5. Breng de bouillon aan de kook, schep eventueel vet eraf.
  6. Kook de en de aardappels in 15 minuten gaar, voeg na 5 minuten de en de wortel toe en kook de champignons de laatste 3 minuten mee.
  7. Schep de groenten uit de pan en houd ze warm.
  8. Roer de door de bouillon en kook hierin de runderhaas 20 minuten op laag vuur.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  10. en zorg voor goed voorverwarmde borden.
  11. Leg een stuk kaasdoek op de bakplaat.
  12. Giet er wat bouillon op zodat de doek vochtig wordt.
  13. Snijd de runderhaas in dikke plakken van 1 centimeter en leg die naast elkaar op het doek.
  14. Bestrooi ze met grof en peper.
  15. Draai de oven terug tot 120 graden C.
  16. en schuif de bakplaat erin om het vlees warm te houden.
  17. Het vocht trekt nu uit het vlees in het doek.
  18. Verdeel de groenten over verwarmde borden, leg het vlees erop en schep er wat bouillon bij.
  19. Knip er royaal peterselie boven en serveer meteen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
29 kcal
1%116 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gepocheerde runderfilet