Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gemarineerde speklapjes met gemberworteltjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olie en fruit de sjalotten al omscheppend in ca. 3 minuten.
Schep ze uit de pan en bak de speklapjes in het bakvet aan beide kanten mooi bruin. Temper het vuur en voeg de sjalotten en 1 deciliter heet water toe. Laat de speklapjes op laag vuur in ca. 20 minuten op een laag vuur gaar worden.
Smelt de boter in een hapjespan en fruit de ui met de geperste knoflook al omscheppend in ca. 3 minuten goudgeel en glazig.
Snijd ondertussen de worteltjes in stukjes van 4 cm en roerbak ca. 3 minuten mee.
Voeg de gemberbolletjes, het gembernat, de bouillon en peper en zout naar smaak toe en laat de worteltjes beetgaar stoven. Bind het vocht met allesbinder en serveer met de speklapjes.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gemarineerde speklapjes met gemberworteltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven