Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemarineerde spareribs uit de oven recept
Gemarineerde spareribs uit de oven recept

Gemarineerde spareribs uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de ingredienten voor de marinade goed door elkaar.
Kwast de rauwe spareribs hiermee in en laat ze minimaal 6 uur marineren. Keer ze ondertussen en kwast ze nog enkele malen in.
Verwarm de oven op 200 graden celsius voor en bak de spareribs op een ovenrooster in het midden van de oven gedurende een half uur voor. Kwast ze regelmatig met de marinade in.
Zet de oven lager naar 150 graden celsiusen bak de spareribs totdat ze gaar zijn. Kwast ze regelmatig in en keer ze regelmatig.

Serveersuggesties

Er komt veel vet uit de spareribs vrij. Maak van stevige aluminiumfolie een ruime bak op een bakplaat onder je rooster om het vet op te vangen. Lekker met een frisse salade en frites of gebakken aardappels, maar ook met stokbrood. Je kunt er ook nog diverse sauzen bij serveren, maar zelf vind ik dat niet nodig. De ribs zijn smakelijk genoeg. Je kunt ze ook in of op de bbq bakken. De tijden kunnen dan verschillen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gemarineerde spareribs uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven