Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktbrood/meatloaf met honing, appel en rozijnen recept
Gehaktbrood/meatloaf met honing, appel en rozijnen recept

Gehaktbrood/meatloaf met honing, appel en rozijnen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op ca. 200 graden celsius.
Doe het gehakt met de eieren, kruiden, knoflook, ui, honing in een
grote kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg als laatste het paneermeel en de rozijnen toe en meng tot het
een homogene massa is (dus 1 geheel is).
Maak van de gehaktmassa een grote "gehaktbal" en leg deze in een
grote ovenschaal. Vorm de bal tot een ovale vorm.
Leg de ui, appel en rozijnen om het gehakt heen, verdeel de honing erover en besprenkel het gehakt met olijfolie. Mooi is als je er met de achterkant van een mes een raster opmaakt (ruitmotief).
Zet het gehaktbrood ca. 55 minuten in de oven en controleer eventueel met een oventhermometer of het gehakt gaar is tegen de tijd dat de baktijd verstreken is.

Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Frisse variant van gewone meatloaf, lekker met een frisse salade, bij picknick, of op brood, maar ook als hapje tijdens een feestje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktbrood/meatloaf met honing, appel en rozijnen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven