Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktbrood met roomkaas en tomatensaus recept
Gehaktbrood met roomkaas en tomatensaus recept

Gehaktbrood met roomkaas en tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de paprika's goed uitlekken en snijd ze in blokjes.
Roer de roomkaas en het paneermeel door elkaar. Week het brood in het water. Pel de uien en snipper er 2 van.
Kneed het gehakt, het uitgedrukte brood, de gesnipperde uien, de eieren, zout en peper en paprikapoeder door elkaar. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Snijd een diepvrieszakje open en druk daarin het gehakt plat tot een rechthoek (ca. 28 x 30 cm). Smeer de roomkaas gelijkmatig over het gehakt en laat rondom een rand van ca. 2 cm vrij. Strooi de geroosterde paprika erover.
Rol het gehakt vanaf de lange kant op en druk de uiteinden goed dicht. (verwijder het plastic).
Leg de gehaktrol met de naad aan de onderkant op een met bakpapier bekleed bakblik of bakplaat en bak ca. 1 uur in de oven. Leg na 1 5 minuten van de baktijd de plakken ontbijtspek op de gehaktrol en bak verder.
Snijd de rode peper in de lengte in, verwijder de zaadlijsten, was de rode peper en snijd hem in ringetjes. Snipper 1 ui en pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Bak de rode peper en de tomatenpuree kort mee. Blus af met de tomatenblokjes. Breng het geheel aan de kook en laat ca 5 minuten koken op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en wat suiker.
Serveer het gehaktbrood met de tomatensaus.

Serveersuggesties

Lekker met gebakken aardappelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktbrood met roomkaas en tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven