Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktbrood met katenspek uit de oven recept
Gehaktbrood met katenspek uit de oven recept

Gehaktbrood met katenspek uit de oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook 4 eieren in 8 minuten hard, Spoel ze onder de koude kraan en pel ze. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Week het brood in de melk. Rasp de uienop een grove rasp. Knijp het brood uit. Meng het gehakt met het geweekte brood, 2 rauwe eieren, de geraspte ui, de peterselie, het mosterdzaad en de mosterd. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Vorm van het gehakt een grote ovalen lap. Leg de gepelde eieren in het midden op een rijtje, vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm. Druk goed aan. Bekleed het gehaktbrood met plakjes katenspek en doe het over in de ovenschaal. Bak het gehaktbrood in een uur gaar. Giet het overtollige vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 minuten in de ovenschaal rusten. Het kan warm of koud geserveerd worden.

Serveersuggesties

Lekker met een salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktbrood met katenspek uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven