Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktbrood recept
Gehaktbrood recept

Gehaktbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de eieren tot ze middelhard zijn. Meng het gehakt goed met de kruiden en rol het uit tot een plat geheel. Leg er de eieren op en rol het nu voorzichtig op. Pak een cakeblik en leg hier horizontaal en verticaal een paar stroken bakpapier in zodat het gehaktbrood later makkelijk te verwijderen is uit de vorm. Leg tot op de helft van de bodem tot overhangend op de rand een lapjes katenspek. Zo ook vanaf de andere kant van het bakblik. Leg nu het gehakt in de vorm en vouw de spek er over heen. Het word nu een mooi gesloten geheel. Zet nu het gehakt brood in de oven en bak het in 40 a 50 minuten gaar op 200 graden C. Er komt genoeg vocht los uit het vlees, deze kun je afgieten halve wege maar je kunt het ook pas afgieten als het brood klaar is. Dit is lekker bij de spinazie in plakjes gesneden maar met een goede vleesmachine ook als vleeswaren te verwerken voor op brood. Zowel koud als warm is het heerlijk eten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gehaktbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven