Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktbrood recept
Gehaktbrood recept

Gehaktbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Maken van zetsel: De melk lauw warm verwarmen. De gist verkruimelen in een beslagkom en hier wat lauwwarme melk opdoen. Dit alles goed door elkaar kloppen met garde. Dan meel bij doen tot een smeuiig papje ontstaan is. Dit op een warme plaats wegzetten afgedekt met een vochtige doek en ongeveer een half uur laten rijzen tot 2 x de hoeveelheid. Meel in beslagkom doen en zout er door mengen. Dan een kuil maken in midden van deeg en hierin het zetsel doen. Dan de lauw warme melk (met opgeloste boter) erbij doen en dit alles goed mengen en kneden tot een gladde elastische bal ontstaat die loslaat van de kom. Dit alles afdekken met een vochtige handdoek en wegzetten op een warme plaats. Als rijsplaats kun je ook de oven gebruiken als je deze zet op 50 graden C. De wortels in kleine blokjes snijden en afkoken tot beetgaar. De knolselderij in kleine blokjes snijden en afkoken tot beetgaar. Dit alles af laten koelen. De uien snipperen. De sneetjes brood in een schaal doen zonder de korst en hierop de melk gieten. Het gehakt mengen met de kruiden en uien, wortelen, knolselderij en uitgeknepen witbrood. Bereidingswijze: Het deeg uitrollen tot een langwerpige plak. Het cakeblik invetten en hierin het deeg leggen (wel zorgen dat je deeg groot genoeg is om ook alles dicht te leggen). Dan het gehaktmengsel in het cakeblik doen, goed aandrukken en alles af dekken met deeg. Bovenkant afstrijken met wat eiwit of water en afbakken in een voorverwarmde oven van 200 graden C. op 180 graden C. in 60 minuten. Als het klaar is even met een mes langs de binnenkant van het blik gaan om het brood los te maken en dan het blik omdraaien op keukenpapier om eventueel vet weg te laten lopen, dan voorzichtig omdraaien.

Serveersuggesties

Warm of koud eten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gehaktbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven