Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktballetjes in pittige tomatensaus recept
Gehaktballetjes in pittige tomatensaus recept

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Vermeng het gehakt in een kom met het paneermeel, het ei, de kleingesneden ui, het uitgeperste teentje knoflook, de fijngehakte peterselie, de oregano en wat zout en peper.
Kneed alles goed door en vorm van het gehaktmengsel 16 kleine balletjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom mooi bruin.
Neem de gehaktballetjes uit de pan en houd ze apart.
Verhit voor peper onder regelmatig omscheppen 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, de fijngehakte rode paprika, de bouillon, het laurierblad en wat zout en peper toe. Breng de saus onder af en toe doorroeren aan de kook. Voeg de apart gehouden gehaktballetjes toe. Draai de hittebron laag en laat de gehaktballetjes ca. 15 minuten in de saus sudderen tot ze gaar zijn.
Verwijder het laurierblad en serveer de gehaktballetjes in de saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktballetjes in pittige tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven