Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktballen Terroir d’Anvers recept
Gehaktballen Terroir d’Anvers recept

Gehaktballen Terroir d’Anvers


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel knoflook en ui en maak de champignons schoon. Snipper knoflook, ui en champignons. Fruit knoflook en ui tot ui glazig is. Voeg citroensap toe en laat 3 minuten met deksel stoven op laag vuur. Voeg champignons, peper en oregano toe en laat nog 5 minuten stoven. Laat dan zonder deksel bijna droog dampen en reserveer. Meng gehakt, eieren, bloem, nam pla en 4 eetlepels paneermeel. Laat 20 minuten staan en meng nog een keer. Voeg ui-champignonmengsel toe en meng. Maak balletjes van ca. 40 gram en rol de balletjes in paneermeel. Laat de balletjes ˝ uur rusten. Verhit 5 eetlepels olie in een diepe pan en bak de balletjes mooi bruin. Doe dit in 5 keer en houd ondertussen de balletjes warm. Als alle balletjes rondom bruin gebakken zijn, doe ze dan allen in de diepe pan. Voeg dan ˝ liter room toe met de groene peper en breng aan de kook na enkele minuten en pas smaak aan met peper en zout. Laat lichtjes sudderen gedurende 30 minuten. Serveer met groene boontjes in licht zure saus en gele rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktballen terroir d’anvers recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven