Gehaktballen met roomkaas en prei

Ingrediënten

+ -
print

Voor het gehakt:

Voor de vulling:

Om te paneren:

Om te bakken:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    In kom gehakt mengen met 1 ei, peper, nootmuskaat, zout, mosterd en paneermeel.
  2. in piepkleine blokjes snijden.
  3. los roeren.
  4. Fijngesneden , kruiden en kaasblokjes door de mengen.
  5. in vier porties verdelen.
  6. Gehaktmengsel in 4 porties verdelen.
  7. Van iedere portie weer 2 platte schijven vormen.
  8. Roomkaasmengsel in het midden van een gehaktplak leggen en tweede plak er op drukken.
  9. Druk vooral de zijkanten goed dicht.
  10. Vorm er een mooie dichte plak van.
    Laat de gehaktballen minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast rusten!
  11. Doe je dit niet, dan gaan de gehaktballen open tijdens het bakken en loopt het kaasmengsel eruit!

    Bereidingswijze
    Voor de paneerlaag het tweede los kloppen.
  12. Gehaktplakken eerst goed door het los geklopte en dan door het wentelen (zijkanten eventueel 2x). (Zonnebloem)- (of half , half boter)in een koekenpan verhitten.
  13. Gehaktplakken - op niet al te hoge warmtebron - rustig rondom gaar en lichtbruin bakken (plm. 20 minuten).
  14. Regelmatig draaien.
    Nog een mogelijkheid is de ballen eerst snel rondom bruin te bakken en dan in een voorverwarmde oven van 160 graden te zetten gedurende plm. 20 minuten.
  15. Dan zijn de ballen nog lekkerder.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en ei
  • paneermeel, kaas, roomkaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas en roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gehaktballen met roomkaas en prei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lekker, al vind ik wel dat je er veel tijd aan moet besteden. Misschien iets voor de feestdagen.
Chriss 6 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
555 kcal
27%2220 kcal
Vetten
38 g.
54%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gehaktballen met roomkaas en prei