Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktballen met roomkaas en prei recept
Gehaktballen met roomkaas en prei recept

Gehaktballen met roomkaas en prei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding:
In kom gehakt mengen met 1 ei, peper, nootmuskaat, zout, mosterd en paneermeel. Kaas in piepkleine blokjes snijden. Roomkaas los roeren. Fijngesneden prei, kruiden en kaasblokjes door de roomkaas mengen. Roomkaas in vier porties verdelen. Gehaktmengsel in 4 porties verdelen. Van iedere portie gehakt weer 2 platte schijven vormen. Roomkaasmengsel in het midden van een gehaktplak leggen en tweede plak gehakt er op drukken. Druk vooral de zijkanten goed dicht. Vorm er een mooie dichte plak van.
Laat de gehaktballen minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast rusten! Doe je dit niet, dan gaan de gehaktballen open tijdens het bakken en loopt het kaasmengsel eruit!

Bereidingswijze
Voor de paneerlaag het tweede ei los kloppen. Gehaktplakken eerst goed door het los geklopte ei en dan door het paneermeel wentelen (zijkanten eventueel 2x). (Zonnebloem)-olie (of half olie, half boter)in een koekenpan verhitten. Gehaktplakken - op niet al te hoge warmtebron - rustig rondom gaar en lichtbruin bakken (plm. 20 minuten). Regelmatig draaien.
Nog een mogelijkheid is de ballen eerst snel rondom bruin te bakken en dan in een voorverwarmde oven van 160 graden te zetten gedurende plm. 20 minuten. Dan zijn de ballen nog lekkerder.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehaktballen met roomkaas en prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gehaktballen met roomkaas en prei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Lekker, al vind ik wel dat je er veel tijd aan moet besteden. Misschien iets voor de feestdagen.
    Chriss gaf dit recept op 6 mei 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven