Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehakt knodeln recept
Gehakt knodeln recept

Gehakt knodeln


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng ui, zout, peper, nootmuskaat en marjolein door het gehakt. Meng het zout door het zelfrijzend bakmeel in een kom, maak een holletje in het midden. Breek daarin het ei en voeg het water toe. Kneed het tot een stevig deeg. Rol het op een met bloem bestoven werkoppervlak uit tot een dunne lap. Snijd er ronde lapjes uit met een middenlijn van ongeveer 5 centimeter. Leg een schepje gehakt in het midden van elk lapje. Vouw de randen naar boven en druk de uiteinden goed dicht. Het na het snijden overgebleven deeg kun je gerust weer uitrollen en nog een paar lapjes van snijden. Breng een flinke pan met water (met wat zout) aan de kook en schep de balletjes erin. Als ze naar boven komen zijn ze gaar. Schep ze er dan voorzichtig uit met een schuimspaan. Leg ze op een verwarmde schaal. Ze worden nog lekkerder als je er wat gesmolten boter overheen giet. Lekker met tomatensaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gehakt knodeln recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven