Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken varkensoesters, witte asperges, madeirasaus met oesterzwammen en gerookt spek recept
Gebakken varkensoesters, witte asperges, madeirasaus met oesterzwammen en gerookt spek recept

Gebakken varkensoesters, witte asperges, madeirasaus met oesterzwammen en gerookt spek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en kook ze gaar in gezouten water. Snijd de ui, de wortel en de prei in dunne plakjes en fruit deze aan in een weinig boter. Voeg de tomatenpuree bij de groenten en meng alles goed door elkaar. Laat nog eventjes verder kleuren. Blus met een 1/2 liter runderbouillon en laat de saus ongeveer voor de helft inkoken. Reinig de oesterzwammen en trek deze in grove julienne, kleur ze aan in boter. Breng op smaak met peper, zout en een weinig knoflookpoeder. Snij het spek in blokjes en kleur het eveneens aan in boter. Giet vervolgens de saus door een fijne zeef en doe er de madeirawijn bij, laat nog eventjes verder inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Laat boter smelten in een braadpan, kruid de varkensoesters, bak aan bijde kanten mooi bruin. Draai het vuur lager en laat rustig verder garen tot ze roze zijn. Warm de asperges even op in hoeveboter en breng op smaak met peper en zout. Meng de oesterzwammen en de spekblokjes bij de warme saus. Schik het vlees op een bord, schik hierbij de asperges. Lepel wat saus met oesterzwammen en spek over de oesters. Serveer dit gerecht met gebakken aardappelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken varkensoesters, witte asperges, madeirasaus met oesterzwammen en gerookt spek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven