Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Entrecote met een bospaddestoelensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Braad de entrecotes aan, neem ze uit de pan en bestrooi met peper en zout. Gaar de entrecotes in een oven op een temperatuur van 185 à 195°C gedurende 3 minuten en laat ze hierna rusten op een warme plaats (bijvoorbeeld in aluminiumfolie). Blancheer de groente. Snijd de gewassen aardappeltjes in partjes (met schil) en doe deze in een ovenschaal met wat rozemarijn blaadjes, fijngesneden knoflook ( kook de knoflook 10 minuten in kokend water, hierdoor wordt de knoflook milder van smaak), olijfolie, peper en zout en gaar dit in de oven op ca. 185°C tot ze gaar zijn. Fruit de sjalotjes in de boter aan totdat deze glazig zijn. Voeg de paddestoelen toe en bak totdat ze zacht zijn. Haal dit nu uit de pan en bewaar dit apart. Voeg de rode wijn toe en reduceer tot de helft. Voeg nu de paddestoelen en de room toe, breng aan de kook en reduceer langzaam. Voeg dan water toe tot de gewenste dikte. Breng als laatste de saus op smaak met zout en peper. Verhit de groente in wat warme boter.

Serveersuggesties

Maak het op een voorverwarmd bord netjes op: een bergje groente, de aardappeltjes eromheen in een puntje, de entrecote erboven op en een beetje saus eroverheen sprenkelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit entrecote met een bospaddestoelensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven