Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Entrecôte met ansjovisboter recept
Entrecôte met ansjovisboter recept

Entrecôte met ansjovisboter


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de oven voor op 210 graden. Warm 25 gr olie met de boter in een braadpan. Bak op matig hoog vuur hierin de entrecôtes drie minuten aan iedere kant bruin. Bewaar ze vervolgens in de oven gedurende 15 minuten.
Deponeer de olijven enkele ogenblikken in kokend water, was ze en snij ze fijn. Spoel de ansjovisfilets af onder koud water. Droog ze en hak ze fijn. Meng ze met 100 gr zachte boter, het citroensap en de helft van de kruiden en doe hier peper uit de molen bij.
Haal de entrecôtes uit de oven en bewaar ze even in alufolie. Leg de entrecôtes op warme borden en maal er peper en zout overheen. Bestrooi ze deels met de gehakte olijven en deels met de resterende kruiden. Geef er de ansjovis/kruidenboter bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit entrecôte met ansjovisboter recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Entrecôte met ansjovisboter heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Het lijkt me heerlijk, maar ik heb wel een vraag: De entrecotes worden al 5-6 min. gebakken , daarna in de oven die op 210 is voorverwarmd. Is het de bedoeling dat de oven, zodra het vlees erin gaat, ... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 24 maart 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven