

Entrecôte met ansjovisboter
- Frankrijk
- Vlees
- 4 portie(s)
- 15 minuten
- 30 minuten
- antonfrankrijk
Ingrediënten
- 4 mooie entrecôtes
- 125 gram boter
- 1 soeplepel olijfolie
- 6 ansjovisfilets op olie en zout
- 2 soeplepels gehakte peterselie
- 2 soeplepels fijngesneden dragon
- 12 groene olijven zonder pit
- 1 soeplepel citroensap
- zout en de pepermolen
Bereidingswijze
Deponeer de olijven enkele ogenblikken in kokend water, was ze en snij ze fijn. Spoel de ansjovisfilets af onder koud water. Droog ze en hak ze fijn. Meng ze met 100 gr zachte boter, het citroensap en de helft van de kruiden en doe hier peper uit de molen bij.
Haal de entrecôtes uit de oven en bewaar ze even in alufolie. Leg de entrecôtes op warme borden en maal er peper en zout overheen. Bestrooi ze deels met de gehakte olijven en deels met de resterende kruiden. Geef er de ansjovis/kruidenboter bij.
Meer Recepten
- Japanse groentensaus met entrécote2 porties
25 minuten
anja'srecepten - Entrecote met parmezaan-mosterdkorst4 porties
20 minuten
meeuw405 - Entrecote met knoflooksaus4 porties
50 minuten
jaccor
Allergenen Informatie
Voor dit entrecôte met ansjovisboter recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Recensies
Het recept Entrecôte met ansjovisboter heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
-
Het lijkt me heerlijk, maar ik heb wel een vraag: De entrecotes worden al 5-6 min. gebakken , daarna in de oven die op 210 is voorverwarmd. Is het de bedoeling dat de oven, zodra het vlees erin gaat, ... Lees reactieBezoeker gaf dit recept op 24 maart 2016 4 uit 5 sterren
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Entrecôte met ansjovisboter