Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dendeng Blado recept
Dendeng Blado recept

Dendeng Blado


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd het rundvlees schuin in heel dunne reepjes.
Doe het gesneden vlees in een kom en voeg de sojasaus, knoflookpoeder, ketoembar en ketjap toe.
Meng goed door elkaar.
Verhit een pan met een dikke laag olie.
Bak het vlees in de pan gaar en schep eruit met een zeef wanneer het klaar is.
Let op dat het niet te droog wordt.

Pel de knoflook, snijd en maal fijn in de vijzel.
Halveer de uien van kroon en snijd met de nerf mee in schijfjes.
Schil de gember en snijd in grove stukken.
Snijd de laos en grove stukken.
Verhit een braadpan met arachideolie.
Fruit de knoflook, laos en gember totdat de knoflook lichtbruin is en voeg dan de uien toe.
Bak de uien lichtbruin en voeg dan het gebakken vlees, de trassi, tamarindepasta, ketjap, sojasaus, suiker en wat water toe.
Snijd de lomboks schuin in ringetjes en voeg toe.
Voeg indien nodig nog wat water toe.
Laat het geheel 5 minuten sudderen.

Serveersuggesties

Serveer de Dendeng Blado met witte rijst en groenten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dendeng blado recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven