

Dendeng Blado
- Indonesie
- Vlees
- 4 portie(s)
- 40 minuten
- 34533
Ingrediënten
- 1 kilo bieflappen in dunne reepjes
- 4 eetlepel lichte sojasaus
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel ketoembar
- 5 eetlepel ketjap manis
- 6 teentjes fijngesneden knoflook
- 1 stuks ui in dunne schijfjes
- 5 centimeter fijngesneden gember
- 5 centimeter laos in stukken
- 1 centimeter trassi
- 3 eetlepel asemwater
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 4 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel ketoembar
- 1 eetlepel suiker
- 2 stuks lomboks in ringetjes
- plantaardige olie
Bereidingswijze
Let op dat het niet te droog wordt.
Fruit de knoflook, laos en gember totdat de knoflook lichtbruin is en voeg dan de uien toe.
Bak de uien lichtbruin en voeg dan het vlees, de trassi, asemwater, ketjap, sojasaus, suiker en water toe.
Voeg de lomboks toe. Doe er wat extra water bij als het geheel te droog is.
Laat het geheel een paar minuten sudderen.
Serveer met gebakken uitjes als garnering
Meer Recepten
- Dendeng Ragi 14 porties
2 uur
34533 - Dendeng Ragi 24 porties
45 minuten
34533 - Daging Blado4 porties
20 minuten
34533
Allergenen Informatie
Voor dit dendeng blado recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Dendeng blado