Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bruine bonen met dobbelsteen speklappen recept
Bruine bonen met dobbelsteen speklappen recept

Bruine bonen met dobbelsteen speklappen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de bruine bonen op met hele inhoud van het blik. Zachtjes opwarmen. Speklappen kruiden met zout, peper en nootmuskaat. Boter in koekepan, speklappen braden maar pas op; wel bruin maar niet hard en er bij blijven. Iedere keer boter toevoegen, net zolang tot de speklappen mooi bruin zijn en dat je dan een jus van vet hebt. Er moeten zeker ongeveer 5 grote eetlepels vet inzitten. Borden pakken, bruine bonen met een spaan met gaatjes uit de pan vissen (geen vocht) en op de borden verdelen. Op elk bord, 2 eetlepels azijn en 3 eetlepels stroop doen. Per bord 1 gebraden speklap aan dobbelsteentjes snijden. Dit door het hele mengsel roeren. Doordat je speklappen en azijn en stroop mengt, krijg je een zeer heerlijke verrassende smaak zoetzuur. Kinderen zijn er dol op.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bruine bonen met dobbelsteen speklappen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven