Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boeuf  Bourguignon recept
Boeuf  Bourguignon recept

Boeuf Bourguignon


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het vlees in blokjes van 5 bij 5 cm snijden. De sjalotjes schoonmaken en halveren en de ui en de knoflook fijnsnipperen. De wortels in reepjes snijden. Het rookspek uitbakken en uit de pan halen. Het drooggedepte vlees in het spekvet aan alle kanten dichtschroeien en bruinbakken, de sjalotten en de knoflook erbij doen en het geheel met bloem bestrooien. De ui en de wortelen toeveogen, de rode wijn en de bouillon in een andere pan verwarmen en dit vervolgens aan het vlees toevoegen, de tijm en de laurier erbij doen en bestrooien met zout en peper. Het deksel op de pan doen en deze ca. 2 uur in een voorverwarmde oven van 165 graden C. zetten. 30 minuten voor het einde van de bereidingstijd de gehalveerde champignons en de uit gebakken spekjes toevoegen, zonodig binden met maizena of allesbinder. Voor het opdienen bestrooien met peterselie.

Allergenen Informatie

Voor dit boeuf bourguignon recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Boeuf Bourguignon heeft een gemiddelde waardering gekregen van 2 / 10 in 1 recensie

  • Dit recept is prima! Je maakt het alleen nog lekkerder door na het aanbraden van het vlees met sjalotten, ui en wortel eerst te flamberen met cognac. Coolcat
    Coolcat gaf dit recept op 1 januari 2008 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven